dijous, 25 de juliol del 2013

Paper mullat...



És àmpliament conegut que davant la Constitució de l'estat espanyol tots som iguals, sense discriminació per raó de naixement, raça, sexe, religió i...etcètera, etcètera.Però sorprèn que davant dels que apliquen la llei no en som pas d'iguals!.

Ara resulta que les que som dones soles o les dones lesbianes, no poden tenir les mateixes opcions alhora de quedar-se embarassades. Discriminació negativa, sense cap sentit!. Decisió que ens mostra una societat política que mira cap enrera, reflex del poble ras?. És una invitació a seguir els cànons convencionals, la cerca del mascle per l'aparellament. El sistema públic de salut a Catalunya el paguem entre tots, però resulta que alhora de tenir fills, sols  és vàlid per uns. Em farien una rebaixa en els impostos?.

Sí, la nostra societat és imperfecta, no hi ha recursos per tots els serveis públics, ho sé...Però potser si els recursos econòmics no es gestessin en comptabilitats B, cotxes oficials, Palaus, sobres...un altre ventall públic ens  lluiria.

I això succeix aquí, a casa nostra. 
Fomenten la baixa natalitat i la piràmide poblacional de futur incert. 
Aquí a Catalunya, on el més calent és a l'aigüera ...


♪♫

13 comentaris:

  1. Just aquest cap de setmana en parlàvem, vam reflexionar molt sobre el tema. La conclusió és que tots moros o tots cristians, però la cosa no és tan fàcil. Jo poso la mà al foc que el nostre govern, igual que l'espanyol, ho fan per discriminar i per fomentar això del mascle que tu dius. Però si hi ha problemes de diners i només es manté el finançament per dones que tenen problemes mèdics per concebre, el problema és que la majoria que en tenen són heterosexuals emparellades, que són les que busquen i no poden. És un problema mèdic no tenir parella? O que la teva parella sigui del mateix sexe? En realitat no... un problema mèdic no. Un impediment sí, ben gros, i això s'hauria de contemplar. No sé, no cal dir que jo estic totalment a favor de que aquests col·lectius puguin accedir a aquests procediments com qualsevol altra dona heterosexual i emparellada, només faltaria, però hi ha motius per pensar-hi. Suposo que és un d'aquells casos de feta la llei, feta la trampa, en la que s'emparen els governs per estalviar-se diners, i ja de pas, per perjudicar certs col·lectius amb excuses prou plausibles...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Xexu estem ben lluny del tots moros o tots cristians. Catalunya ja aplicava el criteri de parelles heterosexuals.La inclusió del requisit d'esterilitat ha generat el rebuig d'algunes comunitats autònomes, com Andalusia, el País Basc, però aquí no. Sembla que el criteri per poder tenir fills, quan per circumstàncies personals no es pot, sigui el de la butxaca. Trist!, quan veus que es despilfarren recursos econòmics de mala manera.

      Elimina
  2. I no n'hi ha prou amb això, que ara consideren que no hi ha maltractament si no hi ha hospitalització de 24 hores. És surealista

    ResponElimina
    Respostes
    1. Loreto, benvinguda a aquest raconet!

      Ostres!, però què li passa al Partit Popular amb les dones??, perquè aquesta croada??. Em sembla un disbarat!.

      Elimina
  3. Les lleis no són sempre sinònim de justícia, malauradament! Però això no és cosa d'ara. Ja fa anys van desestimar la meva petició d'adopció perquè estava divorciada. Mentres milions de nens resten abandonats per aquest món.
    Quanta incongruència!
    Peró lluitarem!!! I no ens rendirem a que no?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja ho pots ben dir, Judit, aquí la justícia brilla per la seva absència. I què té a veure el divorci amb ser un bona mare?, no té sentit!

      No, no ens rendirem ni renunciarem als somnis...

      :-*

      Elimina
  4. Injust, com sempre sol ser la justícia...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs sí Sílvia moltes vegades és injusta, jo em pregunto que li passa a la nostra societat?.

      Elimina
  5. Feta la llei, feta la trampa... així que a buscar! :))

    Audrey!!! M'agrada retrobar-te!!! Una abraçadeta!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Albaaaa i jo molt contenta que m'hagis retrobat i tenir-te per aquí!.La xarxa és una caixeta de sorpreses :-)

      Sí perquè els que les fan...:"(
      A buscar, a lluitar, no defallir.

      Petonet!

      Elimina
  6. Gràcies pels vostres comentaris, en un tema que ha tingut poc ressó mediàtic.

    ResponElimina
  7. Ahir el cap d'estat feia el seu tradicional discurs i parlava de nosequè d'exemplaritat i justícia.
    Tots sabem que sa filla està protegida, així que hi ha perjudicats (com les lesbianes que esmentes) i beneficiats (com certes famílies).

    Republiquem una mica?

    ResponElimina
  8. Josep és una trista realitat i el pitjor és que el Govern d'Espanya no posa fre a la corrupció, als privilegis d'alguns...després els sorprèn la poca confiança en la classe política, s'ho guanyen a pols!.

    Sí si us plau, republiquem una mica moooolt!

    ResponElimina

Petjades...